Оцінка ризику яке основа стратегії управління безпекою гідротехнічних споруд - Качинський, А.Б.; Агаркова, Н.В. (Математичне моделювання в економіці, 2014)
Розглянуто сучасні наукові концепції техногенної безпеки, загальний підхід до оцінки ризику на гідротехнічних спорудах. Зазначено, що основою наукових досліджень техногенної безпеки гідроспоруд є поняття ризику, пов'язаного з даною технологією, і прийнятного рівня ризику, зумовленого економічними та соціальними чинниками. Від визначення прийнятного рівня безпеки значною мірою залежать темпи та масштаби політичних, економічних і соціальних перетворень, безпека людини, суспільства, держави та довкілля. Для оцінки ризику руйнування гідроспоруд пропонується метод, що використовує класифікацію категорій та ступенів реалізації і наслідків загрози руйнування гідроспоруд.