Забезпечення алгоритмічного та ресурсного балансу при вирішенні ситуаційних задач - Кряжич, О.О.; Коваленко, О.В. (Математичне моделювання в економіці, 2015)
В роботі досліджена необхідність оптимізації програмних і апаратних засобів для забезпечення життєздатності інформаційних технологій. Наведено математичне обґрунтування балансового методу оптимізації. Методика оптимізації розглянута як для апаратних засобів, що задіяні в системі виконання одного завдання, так і на прикладі програми на мові Python.