Визначення якості повітря на основі інтелектуального аналізу даних дистанційного зондування - Путренко, В.В.; Назаренко, С.Ю. (Математичне моделювання в економіці, 2016)
Запропоновано наукові та практичні засади моніторингу стану атмосферного повітря на основі використання даних супутникової зйомки Землі з метою дослідження вмісту часток PM₂.₅ та окису азоту NO₂. На основі регресійного та географічно зваженого регресійного аналізу встановлено зв’язок між даними космічного моніторингу та наземних спостережень.