Про застосування алгебраїчної комбінаторики до проблем кодування та криптографії - Пустовіт, О.С.; Устименко, В.О. (Математичне моделювання в економіці, 2017)
У статті подано короткий огляд вітчизняних досліджень із застосувань алгебраїчної комбінаторики до захисту інформації. Розроблена теорія дала змогу побудувати нові нелінійні алгоритми захисту інформації, які можуть бути використані в задачах електронного бізнесу, управління та комерції. Параметри одного з потокових алгоритмів представлено у таблицях. Описано його специфічні властивості. Головною метою статті є огляд застосувань з прикладної алгебраїчної комбінаторики до постквантової криптографії – напрямку, який виник у зв’язку з надіями на появу квантового комп’ютера.