Кооперативна ресурсна модель збалансованого розвитку - Полумієнко, С.К.; Горда, С.Є. (Математичне моделювання в економіці, 2017)
Розглядається ресурсний підхід до побудови моделі збалансованого розвитку на основі кооперативної гри. Визначена базисна система індикаторів стану ресурсів, їх агрегати, що включають кількісні та якісні оцінки. Визначені елементи кооперативної гри, що відображає розвиток всієї системи, також учасники та їх стратегії, що полягають у зміні ресурсів. Вирішення гри базується на векторі Шеплі; поділ, що він дає, й відповідає сукупній стратегії збалансованого розвитку.