Аналіз систем та методів виявлення несанкціонованих вторгнень у комп’ютерні мережі - Литвинов, В.В.; Стоянов, Н.; Скітер, І.С.; Трунова, О.В.; Гребенник, А.Г. (Математичні машини і системи, 2018)
Систематизовані, узагальнені і розвинені уявлення про методи і системи аналізу комп'ютерних мереж, які підлягають захисту. Приведений математичний апарат формування образу нормального функціонування систем, визначення узагальненої оцінки стану системи, яка підлягає захисту. Описані основні недоліки та напрями подальшого розвитку систем виявлення вторгнень.