Інструментальний засіб віддаленого спостереження за показниками датчиків - Нікітенко, Є.В.; Риндич, Є.В. (Математичні машини і системи, 2018)
Розроблено архітектуру інструментального засобу, який дозволяє стежити за станом показників датчиків, збирати статистичну інформацію з використанням сучасних мобільних і бездротових технологій та рішень. Засіб складається з програмного й апаратного забезпечення, яке у сукупності взаємодіє між собою за принципом клієнт-сервер, використовуючи різні протоколи обміну інформацією. Створено випробувальний зразок, який доводить коректність роботи інструментального засобу.