Формування масиву вхідних даних при класифікації текстів у технології інформаційного моніторингу - Голуб, М.С. (Математичні машини і системи, 2018)
У статті наведено результати досліджень процесів перетворення інформації від форми текстового повідомлення до форми двовимірного масиву чисельних характеристик. Ці характеристики використовуються як масив вхідних даних (МВД) при синтезі моделі-класифікатора індуктивними методами, зокрема, багаторядним алгоритмом методу групового урахування аргументів (МГУА). Запропоновано новий метод визначення переліку інформативних ознак тексту, який є адаптивним до поставленої задачі та до властивостей МВД. Створені умови для 100% вірної класифікації текстів. Це свідчить про забезпечення достатньої інформативності МВД у технологіях моніторингу текстових повідомлень.