Теоретичне обґрунтування вибору індикаторів, змінних та показників моніторингу безпеки - Бєгун, В.В.; Кропотов, П.П.; Гречанінов, В.Ф. (Математичні машини і системи, 2018)
Розглянуті проблеми побудови систем моніторингу безпеки в Україні у зв’язку з появою нових урядових рішень щодо стратегій моніторингу на основі ризик-орієнтованого підходу. Обґрунтовується необхідність використання технології ситуаційних центрів та ймовірнісних моделей небезпечних процесів і систем для модулів аналізу та прогнозу.