Два підходи до оцінки ризику країни - Рзаєв, Р.Р.; Бабаєва, С.Т. (Математичні машини і системи, 2018)
Розглядаються два підходи до оцінки рівнів ризику країни, засновані на методі зважених коефіцієнтів оціночних ознак і механізмі нечіткого виведення. На основі експертних висновків на предмет впливу факторів на рівень ризику країни посередництвом цих методів отримані підсумкові оцінки рівнів ризику країни для довільного набору альтернатив і проведений їх порівняльний аналіз.