Логіки із квазіарними та n-арними предикатами: семантичні та синтаксичні аспекти - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С. (Штучний інтелект, 2016)
Запропоновано новий клас програмно-орієнтованих логічних формалізмів – чисті першопорядкові логіки із квазіарними та n-арними предикатами. Вони є синтезом класичних першопорядкових логік та композиційно-номінативних логік квазіарних предикатів. Описано мови і наведено се манти- чні властивості пропонованих логік. Для формалізації відношень неспростовнісного, істиннісного, хибнісного та сильного логічного наслідку побудовано низку числень секвенційного типу.