Повнота секвенційних числень модальних логік немонотонних часткових предикатів - Шкільняк, О.С.; Касьянюк, В.С.; Малютенко, Л.М. (Штучний інтелект, 2016)
Для чистих першопорядкових композиційно-номінативних модальних логік часткових немонотонних предикатів побудовано числення секвенційного типу. Описано різновиди цих числень, для них вказано базові секвенційні форми та умови замкненості секвенцій, доведено їх коректність і повноту. Доведення теореми повноти опирається на теорему про існування контрмоделі для незамкненого шляху в секвенційному дереві, для її побудови використано метод систем модельних множин.