Нейромережне керування мобільними верстатами з паралельною структурою - Ковалевський, С.В.; Ковалевська, О.С. (Штучний інтелект, 2016)
Розроблено та досліджено базові елементи для створення еволюційних нейромереж. Досліджено принципи створення нейромереж, здатних еволюціонувати під дією вхідних факторів. Розроблено алгоритми навчання та модифікації структури нейромереж з урахуванням динаміки вхідних даних. Досліджено методи моделювання технічних об'єктів і технологічних процесів на основі еволюційних нейромереж. Досліджено методи моделювання складних економічних систем на основі еволюційних нейромереж.