Метод машинного навчання для ідентифікації парафрази - Марченко, О.О.; Никоненко, А.О.; Россада, Т.В.; Мельников, Є.А. (Штучний інтелект, 2016)
У роботі описаний новий ефективний алгоритм ідентифікації парафрази, розроблений з використанням машинного навчання. Архітектура системи має форму багатошарового класифікатора, де класифікатори нижнього рівня приймають рішення про факт наявності або відсутності парафрази в парах речень, відповідно до їхніх індивідуальних стратегій, а супер-класифікатор верхнього рівня приймає остаточне рішення. Експерименти показали оцінки точності визначення парафрази, співставні з кращими існуючими в світі системами.