Кіберфізичні технології моніторингу стану кардіологічних пацієнтів в системі телемедицини - Стрихалюк, Б.М.; Колодій, Р.С.; Секела, М.В. (Штучний інтелект, 2016)
Запропоновано вирішення проблеми дистанційного моніторингу кардіологічного стану пацієнтів за допомогою кіберфізичних систем для телемедицини з інтеграцією кібернетичних компонентів у фізичні процеси моніторингу стану хворого, які забезпечують можливість реагування на зміну параметрів стану пацієнта у режимі реального часу з використанням Інтернет-протоколів для прогнозування, самонастроювання і адаптації до змін. Розглянуто напрями досліджень кіберфізичних систем та очікувані наукові результати.