Секвенційні числення логік безкванторно-функціональних рівнів - Шкільняк, С.С.; Волковицький, Д.Б. (Штучний інтелект, 2016)
Для безкванторно-функціональних логік та їх різновидів зі слабкою рівністю та строгою рівністю побудовано числення секвенційного типу. Такі числення формалізують відношення неспростовнісного, істиннісного, хибнісного та сильного логічного наслідку. Для цих числень доведено теореми коректності й повноти. На базі теорем повноти отримано алгоритмічну розв’язність проблем наявності логічного наслідку для скінчених множин формул, проблем неспростовності та тотожної істинності для формул.