І.М. Ліфшиць (100 років від дня народження) (Наука та наукознавство, 2017)
Ліфшиць Ілля Михайлович — видатний фізик-теоретик, академік АН УРСР (1967) та АН СРСР (1970). І.М. Ліфшиць — лауреат премії ім. Ф. Саймона (1962), Ленінської премії (1967), Державної премії СРСР у галузі науки і техніки (1967), премії ім. Л.І. Мандельштама, Державної премії УРСР у галузі науки і техніки (1986, посмертно).