Використання електрохімічних підходів для оцінювання експлуатаційної деградації конструкційних сталей - Звірко, О.І. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2016)
Представлено можливості використання електрохімічних підходів для діагностування деградації конструкційних сталей відповідальних конструкцій, спричиненої їх тривалою експлуатацію. Побудована кореляційна залежність для, з одного боку, експлуатаційного зниження ударної в’язкості як характеристики опору крихкому руйнуванню, а з іншого – зміни поляризаційного опору, який можна вимірювати у польових умовах. Така залежність дає можливість на основі електрохімічних характеристик прогнозувати поточні механічні властивості сталей.