Підходи до побудови скалярних динамічних моделей розподілених ланок керованих електромеханічних систем - Верлань, А.А.; Федорчук, В.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Розглядається задача отримання спрощених моделей, які задовольняють критеріям адекватності і точності по відношенню до базової моделі. Отримані моделі забезпечують умови їх застосування при створенні програмних засобів обробки інформації, в тому числі вбудованих у технічні системи з підвищеними вимогами до ресурсних затрат і швидкодії.