Передискретизація зображень засобами машинного навчання - Ткаченко, Р.О.; Ізонін, І.В.; Батюк, Д.А.; Сидоренко, Р.В.; Прострельчук, В.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
У роботі розроблено метод передискретизації зображень з цільовим коефіцієнтом зменшення засобами машинного навчання. Подано алгоритмічну реалізацію процедури синтезу матриці вагових коефіцієнтів синаптичних зв’язків, що лежить в основі процесу передискретизації. Підібрано оптимальні параметри нейронних мереж машини геометричних перетворень для роботи в режимі навчання при розв’язанні поставленої задачі. Наведено числові та графічні результати передискретизації за розробленим методом на різних зображеннях.