Стихія повітря в новелістиці Едгара По: шанобливий діалог із Гастоном Башляром - Кабкова, О. (Слово і Час, 2009)
Стаття, базуючись на текстах Е.По й послуговуючись інтерпретаційними підходами Г.Башляра, прагне розгорнути тлумачення семантики стихії повітря в прозі митця. Увагу зосереджено на оніриці польоту та вітру.