Економетричний аналіз показників інфляції в Україні за даними 2000–2015 років - Гибкіна, Н.В.; Сидоров, М.В.; Стороженко, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Розглядається задача економетричного моделювання інфляції в Україні. За показник рівня інфляції обрано індекс споживчих цін. За допомогою процедури покрокової регресії за даними 2000–2015 рр. з низки економічних факторів виділено ті, що спричиняють найбільший вплив на досліджуваний показник рівня інфляції.