Моделювання детермінованими і стохастичними задачами комбінаторної оптимізації - Ємець, О.О.; Барболіна, Т.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Проаналізовано постановки задач евклідової комбінаторної оптимізації, як в умовах визначеності, так і зі стохастичною невизначеністю. Побудовано моделі прикладних задач у вигляді задач евклідової комбінаторної оптимізації на розміщеннях: детермінованих задач з дробово-лінійною цільовою функцією як без додаткових (некомбінаторних) обмежень, так і з додатковими лінійними обмеженнями, а також стохастичних задач на розміщеннях.