Методика розрахунку по усередненому магнітному полю енергетичних показників дискового торцевого дугостаторного асинхронного двигуна з некомпенсованою обмоткою - Ращепкін, А.П.; Карлов, О.М.; Крищук, Р.С. (Технічна електродинаміка, 2015)
Запропоновано методику розрахунку енергетичних показників для торцевого дугостаторного асинхронного двигуна (ТДАД) з дисковим неферомагнітним ротором як безредукторним електроприводом. Отримано формули для проведення розрахунку опорів взаємоіндукції та власного опору обмоток. Методика розрахунку включає визначення фазних струмів та енергетичних показників ТДАД при заданій величині напруги живлення трифазного джерела. Розраховані струми також необхідні для отримання дійсного розподілу електромагнітного поля в зазорі електричної машини. За основу методики взято розроблений раніше аналітичний метод розрахунку усередненого магнітного поля в немагнітному зазорі ТДАД.