Вплив легування цирконієм на структурно-фазовий стан сплавів на основі Nd₂Fe₁₄B - Булик, І.І.; Бурховецький, В.В.; Борух, І.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Методом сканівної електронної мікроскопії та елементного аналізу досліджено вплив легування цирконієм на мікроструктуру сплавів Nd₁₁,₇Fe₈₂,₃B₆ та Nd₁₆Fe₇₆B₈. У сплавах без цирконію виявлено фази Nd₂Fe₁₄B, Fe та багату неодимом, а в легованих – додатково фазу, близьку за складом до ZrFe₂. Встановлено, що легування цирконієм запобігає виділенню заліза у сплаві Nd₁₁,₇Fe₈₁,₁Zr₁,₂B₆, а в сплаві Nd₁₆Fe₇₃,₉Zr₂,₁B₈ змінює морфологію.