Соціальний натуралізм як методологічний принцип філософії права - Костенко, О.М. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2007)
Як це не дивно, але феномен права, що виник разом із появою людства і супроводжує життя кожної людини, залишається, поки що, непізнанною таємницею. Особливо очевидним це стає тоді, коли поставити перед собою питання: «Що таке право»? На цьому шляху, на нашу думку, попереду людство ще чекають великі відкриття... А ключова роль у пізнанні цього феномену очевидно належить філософії права.