Визначення вмісту біологічно активних сполук органічного походження у різних природних пелоїдах - Сівко, Г.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
В результаті проведених досліджень визначено вміст біологічно активних органічних речовин в природних пелоїдах Сакського озера, Куяльницького лиману і Мертвого моря. Показано, що більш високими показниками вмісту біологічно активних речовин органічної природи, здатними надавати лікувальну дію, має нативний пелоїд Куяльницького лиману.