Етапи формування річкових долин Чорного і Білого Черемошу та їх золотоносності - Фігура, Л.А. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Встановлено основні етапи формування річкових долин та розсипів золота. Простежено зміну морфології річкових долин та її вплив на концентрацію в них металу. Розроблено пошукові критерії на розсипну і корінну золотоносність району досліджень та виділено ділянки для постановки пошуково-ревізійних робіт на корінну і розсипну золотоносність.