Методика використання седиментографа MASTERSIZER 2000 для гранулометричного аналізу та питання інтерпретації отриманих результатів - Стадніченко, С.М.; Подоба, В.О. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Розглянуто класичні методи аналізу гранулометричного складу, а також сучасних технологій і приладів. Описано особливості використання седиментографа Mastersizer 2000 при дослідженні гранулометричного складу порід. Зроблено висновки на основі отриманих результатів. Зазначено рекомендації щодо одержання більше точних і надійних результатів при проведенні інженерно-геологічних і літологічних досліджень.