Демпфуючі властивості РСBN композитів систем cBN–Ti, cBN–Al–метал, в залежностівід технологічних умов одержання - Романенко, Я.М.; Беженар, М.П.; Девін, Л.М.; Ричев, С.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2017)
Досліджено демпфуючі характеристики (добротність, логарифмічний декремент затухання),а також фізико-механічні властивості (твердість, густина, електропровідність), PCBN композитів, отриманих реакційним спіканням при високому тиску порошків систем cBN–Ti та cBN– Al–перехідний метал (Ме–Ті, Со, Ni) в залежності від складу шихти і параметрів спікання.