Реінженірінг баз даних інформаційних систем з розгалуженою мережею пунктів збору первинной інформацій - Алексеев, В.А.; Ільїн, С.А.; Терещенко, В.С.; Ференц, Д.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2005)
Наводяться шляхи реінженірінгу баз даних автоматизованих інформаційних систем з метою упорядкування алфавітної однорідності ідентифікаційних реквізитів, введених в систему на різних мовах, та їхнього розміщення по відведених для них полях БД залежно від алфавіту представлення реквізитів для підвищення ефективності вирішення функціональних задач з пошуку інформації в системі по цих реквізитах при використанні методів чіткого пошуку.