Керування вхідною реактивною потужністю матричних перетворювачів - Михальський, В.М.; Соболєв, В.М.; Чопик, В.В.; Шаповал, І.А. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розглянуто особливості керування матричними перетворювачами в максимально досяжному діапазоні вхідної реактивної потужності для заданої робочої точки. Виконано узагальнений аналіз на базі векторного представлення комутаційних функцій. Запропоновано відповідну стратегію модуляції і алгоритм безпосереднього керування вхідною реактивною потужністю шляхом завдання потрібних параметрів просторових векторів керуючих функцій і формування необхідної для їхньої реалізації складової нульової послідовності. Наведено результати моделювання.