Вплив електричних параметрів схеми під'єднання осцилографа на характеристики системи вимірювання імпульсів високої напруги - Бржезицький, В.О.; Козюра, В.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Проведено дослідження з використанням математичного моделювання впливу електричних параметрів схеми під'єднання осцилографа на перехідні характеристики вимірювальної системи імпульсів високої напруги. Результати досліджень використано під час створення вимірювальних систем імпульсів високої напруги, зокрема під час проектування під'єднання осцилографа до високовольтного подільника напруги з метою оптимального вибору елементів схеми. Показано, що у схемі під'єднання осцилографа найбільший вплив на показники точності вимірювальної системи імпульсів високої напруги здійснюють опори Rc₁, Rc₂ та ємність конденсатора узгодження C₂ по схемі Burch.