Моделювання корозійно-електрохімічного процесу на межі метал–електроліт - Похмурський, В.І.; Копилець, В.І.; Корній, С.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Розвинена комп’ютерна модель електрохімічної поведінки межі контакту металелектроліт з використанням квантово-хімічного напівемпіричного (PM6) і молекулярно-динамічного методів. Розглянуто еволюцію системи метал–середовище, детально вивчено термодинамічні та кінетичні особливості встановлення адсорбційнодесорбційної рівноваги для кластерних систем Cu–, Zn–, Fe–, α-латунь–електроліт. Розраховано електродні мікропотенціали міді, цинку та α-латуні, які задовільно узгоджуються з експериментом.