Вплив складу нейтрального ґрунтового середовища на корозійне розтріскування трубної сталі - Волошин, В.А.; Звірко, О.І.; Сидор, П.Я. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Досліджено вплив різних електролітів (хлорид-, сульфат-, карбонат-, фосфат- та нітрат-йонів) на характеристики опору трубної сталі 17Г1С виразковій корозії та корозійному розтріскуванню у нейтральному модельному ґрунтовому середовищі NS-4. Проаналізовано кореляцію цих характеристик та можливий механізм корозійного розтріскування трубної сталі у досліджених середовищах.