Оцінювання впливу водню на механічні характеристики сталі 40Х - Іваницький, Я.Л.; Гембара, О.В.; Штаюра, С.Т.; Кунь, П.С.; Костів, Р.Б. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Запропоновано теоретико-експериментальний підхід для кількісної оцінки впливу водню на механічні властивості сталі 40Х. Експериментально визначено характеристики міцності та пластичності і побудовано аналітичні залежності границі текучості, істинних напружень та відносного звуження сталі 40Х від концентрації в ній водню.