Вплив робочих середовищ на циклічну тріщиностійкість сталей для елементів сільськогосподарських машин - Барна, Р.А; Попович, П.В.; Вовк, Р.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Встановлено, що під впливом експлуатаційних середовищ швидкість розвитку тріщиноподібних дефектів у сталях Ст. 3 та 20 може зростати приблизно від 5 до 25 разів порівняно із випробуваннями у повітрі. При цьому негативна дія середовища на опір поширенню тріщин посилюється у такій послідовності: органічне добриво (гній) – сульфат амонію – нітрофоска.