Корозія та корозійно-механічне руйнування сталі резервуара сирої нафти - Петрина, Д.Ю.; Гоголь, В.М.; Петрина, Ю.Д.; Звірко, О.І.; Никифорчин, Ю.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Встановлено вплив тривалої експлуатації сировинного нафтового резервуара РВС-1000 на корозійну тривкість, опір корозійно-механічному руйнуванню та схильність до крихкого руйнування сталі Ст3сп різних ділянок стінки та дна конструкції. Найгірші характеристики властиві металу, який упродовж експлуатації постійно контактував з підтоварною чи конденсованою водою. Проаналізовано агресивну дію підтоварних вод надвірнянської та рожнятівської нафт, які використовують на ПАТ “Нафтохімік Прикарпаття”, на корозію і тріщиностійкість сталі.