Вплив термообробки та змінного магнетного поля на хімічний опір аморфних сплавів на основі феруму - Герцик, О.М.; Ковбуз, М.О.; Переверзєва, Т.Г.; Борисюк, А.К.; Бойчишин, Л.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Методами хронопотенціометрії, вольтамперометрії та електронної сканувальної мікроскопії досліджено вплив модифікації аморфних металевих сплавів (АМС) Fe₇₈,₅Ni₁,₀Mo₀,₅Si₆,₀B₁₄,₀ і Fe₇₃,₁Cu₁,₀Nb₃,₀Si₁₅,₅B₇,₄ термообробкою (373 і 473 K), витримуванням у змінному магнетному полі (ЗМП) (50 Hz) та поєднанням комбінованої термічної і магнетної обробки різної тривалості на швидкість корозії поверхні АМС у еталонному розчині NaCl. Показано, що для суттєвого підвищення корозійної тривкості сплаву Fe₇₈,₅Ni₁,₀Mo₀,₅Si₆,₀B₁₄,₀ можна використовувати дію ЗМП упродовж 3 h, а для сплаву Fe₇₃,₁Cu₁,₀Nb₃,₀Si₁₅,₅B₇,₄ – дію ЗМП упродовж 3 h і відпал при 473 K упродовж 1 h.