Мікроструктура аустенітної сталі 08Х18Н10Т, механічно легованої нанооксидами системи Y₂O₃–ZrO₂ - Старостенко, С.В.; Воєводін, В.М.; Тихоновський, М.А.; Даніленко, М.І.; Кальченко, О.С.; Великодний, О.М.; Андрієвська, Н.Ф. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Вивчено вплив механічного легування нанопорошком оксиду 80% Y₂O₃–20% ZrO₂ на мікроструктуру аустенітної сталі 08Х18Н10Т. Виявлено, що механічне легування, холодне компактування та механічно-термічна обробка заготовок призводять до формування в сталі виділень, які здебільш мають кристалічну структуру оксидів типу Y₂(Ti₁–хZrх)₂O₇. Їм притаманні висока щільність (~7×10²¹ m⁻³), середній розмір ~10 nm і напівкогерентні межі з аустенітною матрицею.