Електроди на основі аморфних металевих алюмінієвих сплавів у реакціях виділення водню - Бойчишин, Л.М.; Герцик, О.М.; Ковбуз, М.О.; Котур, Б.Я.; Носенко, В.К. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Оцінено електрохімічну активність зразків аморфних металевих сплавів (АМС): Al₈₇Ni₈Y₅, Al₈₇Ni₈Y₄Gd₁, Al₈₇Ni₈Dy₁Y₄ в лужних розчинах калій гідроксиду різної концентрації та вплив часткового заміщення Y на 1 at.% Gd або Dy. Показано, що всі досліджені зразки під час циклічної поляризації в інтервалі потенціалів –1,2 до +1,0 V у водних розчинах KОН різних концентрацій (0,5…5,0) М є корозійнотривкими. Показано, що АМС-електроди, леговані 1 at.% Dy, проявляють найвищу каталітичну активність у 4 М розчині KОН.