Нові металогідридні електродні матеріали на основі сплавів R₁–xMgxNi₃–₄ для хімічних джерел струму - Вербовицький, Ю.В.; Завалій, І.Ю. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Подано короткий огляд праць зі структури та воденьсорбційних властивостей вибраних сплавів систем R–Mg–Ni. Проаналізовані переваги їх як електродних матеріалів для хімічних джерел струму. Зосереджено увагу на властивостях сплавів складу R₁–xMgxNi₃–₄. Оцінено взаємозв’язок між їх складом, характером ізотерм та електрохімічними характеристиками.