Порівняльна оцінка рівнів забруднення нафтопродуктами грунтів сільськогосподарського призначення та територій населених місць (за результатами натурних досліджень) - Коваль, Н.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
На підставі результатів натурних досліджень встановлено перевищення рівнів забруднення нафтопродуктів грунтів різних планувальних територій і ґрунтів сільгоспугідь. Результати досліджень підтверджують необхідність встановлення окремого нормативу безпечного вмісту нафтопродуктів у ґрунтах сільськогосподарського призначення.