Морфологічні зміни печінки статевонезрілих щурів при хронічному медикаментозному гепатиті та його патогенетичній корекції - Рикало, Н.А.; Андрощук, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
У роботі представлені результати морфологічних досліджень при медикаментозному ураженні печінки ізоніазидом і рифампіцином та патогенетичній корекції кверцетином і тіотриазоліном. Отримані результати дослідження свідчать про більш виразний гепатопротекторний ефект кверцетину при токсичному ураженні печінки протитуберкульозними препаратами у порівнянні з тіотриазоліном, свідченням чого є значне зменшення ознак апоптозу гепатоцитів, а також, більш ефективне та інтенсивне відновлення міжклітинних контактів і структурних компонентів клітин печінки.