Дослідження протеїназно-інгібіторного потенцалу в плазмі крові хворих на рак гортані - Бурлака, Ю.Б.; Гринь, Н.В.; Кизим, О.Й.; Верьовка, С.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Досліджено компоненти системи протеоліз-інгібітори в плазмі крові 25 хворих на рак гортані з різними стадіями захворювання. Встановлено, що найбільш суттєві зміни досліджених біохімічних показників були притаманні хворим з III-їй стадією злоякісного новоутворення. Показано, що при розвитку злоякісного процесу в гортані порушується протеїназно-інгібіторна рівновага в плазмі крові, що виражається у зростанні активності трипсинподібних протеїназ при недостатньому антипротеолітичному контролі.