Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів - Гальченко, С.Є. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2006)
Проведено дослідження впливу кріоконсервування на біоенергетичні показники фрагментів селезінки свиней. Встановлено, що через 60 хвилин після розморожування фрагментів, які були кріоконсервовані під захистом поліетиленоксидів, спостерігаються нормалізація, а через120 – значне падіння ендогенного дихання та сполучення дихання з окислювальним фосфорилюванням як в контролі, так і в кріоконсервованих фрагментах селезінки свиней. На 120-у хвилину інтенсивність пероксидації ліпідів у кріоконсервованих фрагментах достовірно перевищує значення контролю.