Тактична медицина. Алгоритм домедичної допомоги під час бойових дій - Овчарук, І.С.; Тверезовський, М.В.; Мінасов, Р.В.; Гордієнко, С.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2015)
Кожен військовослужбовець крім майстерного володіння озброєнням, спеціальної, фізичної і тактичної підготовкою, повинен досконало володіти прийомами домедичної допомоги в бойових умовах в обсязі самота взаємодопомоги. Головне завдання тактичної медицини — це вміння солдата надати собі самодопомогу в різній тактичній обстановці для подальшого виконання основного завдання.