Визначення характеристик тріщиностійкості сталі 17Г1С за поперечного зсуву - Іваницький, Я.Л.; Штаюра, С.Т.; Ленковський, Т.М.; Мольков, Ю.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Визначено статичну тріщиностійкість на компактних зразках Річарда зі сталі 17Г1С та встановлено критичне розкриття тріщини за поперечного зсуву. Випробувано зразки за циклічного навантаження, модернізовано зразок Річарда для поліпшення умов зародження і росту тріщини поперечного зсуву. Методом цифрової кореляції зображень отримано розподіл деформацій біля вершини концентратора.