Поліпшення форми вхідних струмів матричних перетворювачів в умовах несиметричної та/або несинусоїдальної системи напруг мережі живлення - Михальський, В.М.; Соболєв, В.М.; Чопик, В.В.; Шаповал, І.А. (Технічна електродинаміка, 2015)
Розроблено і досліджено способи керування матричним перетворювачем (МП) на загальній базі алгоритму регулювання вхідної реактивної потужності МП, які спрямовані на поліпшення якості вхідних струмів МП в умовах несиметричної і/або несинусоїдальної системи напруг мережі живлення. З цією метою розглянуто різні варіанти завдання напрямку просторового вектора вхідного струму по відношенню до просторового вектора вхідної напруги за рахунок належного регулювання реактивної складової струму. Моделювання показало дієвість запропонованого підходу щодо поліпшення форми вхідних струмів МП з урахуванням реальних умов комутацій і дискретного формування цих струмів.