Термобаричне спікання і працездатність різального композиту cBN-TiC групи BL при точінні загартованої сталі CALDIE - Петруша, І.А.; Бушля, В.М.; Осіпов, О.С.; Смірнова, Т.І.; Білявина, Н.М. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Шляхом спікання мікропорошків при тиску ~8 ГПа і оптимальній температурі 2050 °С одержано різальний композит К-ВL у системі cBN-TiC (група ВL, вміст сВN ~60 об.%). За основними показниками працездатності при чистовому безударному точінні загартованої сталі CALDIE зі швидкістю 180 м/хв інструмент з К-ВL демонструє значну перевагу перед матеріалом групи ВН на основі сВN (96,8 об.%) Борсинітом™.